Hoek van Holland

Hoek van Holland is een bedrijf rijker

Internet in het buitengebied is een nieuw merk van het Hoekse communicatiebureau ComBron. Het initiatief moet gaan zorgen voor sneller internet op plaatsen zonder kabel en glasvezel.

Traag internet is niet alleen een probleem voor Hoekse ondernemers, maar voor ondernemers in het algemeen. Het is wel zo dat de trage adsl-verbindingen van klanten in industrieterrein De Zekken de aanleiding vormden voor het uitwerken van Internet in het buitengebied.

4G internet voor vaste verbindingen

ComBron maakt voor het aansluiten van haar klanten gebruik van 4G internet dat tot voor kort hoofdzakelijk gebruikt werd voor mobiele telefoons. Net als bij mobiele telefonie is de locatie van klanten belangrijk voor de snelheid die behaald kan worden. In Hoek van Holland ligt die snelheid al snel op 60/60 dus de snelheid van het internet ligt vele malen hoger dan bij adsl en is net als bij een glasvezelaansluiting ongeveer net zo snel met uploaden als met downloaden.

Internet in het buitengebied

Ondernemers die willen kijken of 4G-internet ook voor hun onderneming interessant is, kunnen een kijkje nemen op de website: Internet in het buitengebied (klik).

4G als back up bij storing in de vorm van dual WAN

ComBron merkt nu al dat sneller internet niet de enige beweegreden is om een 4G-contract af te sluiten. Omdat onbeperkt 4G internet zo goedkoop (25 euro inclusief btw per maand) is, sluiten bedrijven een 4G-contract af en behouden hun oude, vaak langzamere, internetverbinding voor de zekerheid.

Internet in het buitengebied helpt bedrijven aan snel internet.

Twee internetverbindingen tegelijk noemt men ook wel dual WAN. De storingen van Ziggo in juni hebben ertoe bijgedragen dat bedrijven ineens een tweede verbinding met het internet wilden zodat de kans op een verbinding ineens veel hoger ligt voor ze. Op deze manier kunnen KPN of Ziggo storing hebben, maar kunnen de medewerkers van een bedrijf toch gewoon doorwerken, hetgeen veel tijd en geld bespaart.